Unde trăiesc chipmili în natură?

Știri și societate

În latină, este scris numele chipeșelorTamias. În ceea ce privește numele rusesc, există două versiuni ale originii. Una dintre ele - împrumut și transformare din limba tătară, unde "chipmunk" este scris ca "boryndyk". A doua opțiune este originea cuvântului Mari uromdok, dar aderenții acestei versiuni sunt puțini.

unde trăiesc chipeșele

Chipmunks sunt răspândite în nordAmerica, ei locuiesc aproape pe întregul continent. Toate speciile existente locuiesc acolo, cu excepția chips-urilor asiatice sau sibiene, care se găsesc în Eurasia și pe teritoriul Rusiei.

apariție

În funcție de specie, animalele ating o dimensiune de 5până la 15 centimetri, coada poate fi de la 7 până la 12 centimetri. Greutatea variază de la 20 la 120 de grame. Toți chipeșele au un lucru în comun - cinci benzi, care se află pe spate de-a lungul lungimii.

Între ele, fâșiile sunt separate de negru sau grilinii. În caz contrar, blana animalului poate fi roșu-maroniu sau maro-negru. Din cauza asemănării externe, majoritatea tipurilor de jetoane sunt dificil de diferențiat unul de celălalt. În total, există 3 specii de rozătoare, dar fiecare dintre ele este împărțită în 24 de subspecii, astfel încât numai specialiștii pot face față apartenenței la o anumită familie.

Unde trăiesc bomboanele? Fotografie, zona de distribuție a speciilor

După cum sa menționat mai sus, un număr mareanimalele trăiesc în America de Nord. Răspândirea chips-urilor este atât de răspândită încât se găsesc atât în ​​centrul Mexicului, cât și în cercul polar. Chipul american trăiește în partea estică a continentului nord-american, în timp ce 23 de subspecii locuiesc în partea de vest.

Este interesant să știm unde trăiește chipmuncul, în ce zonăRusia. Acesta este Orientul Îndepărtat, regiunea Magadan, insula Sakhalin. Rar, dar găsit în Kamchatka. Dar mai ales îi plăceau pădurile de cedru și foioase de pe teritoriul Primorye. În anii buni, numărul de animale pe kilometru pătrați este de 200-300 de bucăți.

În Europa Centrală există chirpici care au fugit din fermele în care sunt crescuți și au fost capabili să se adapteze la sălbăticie. Ultima specie este un maculat mic, care locuiește pe teritoriul Canadei.

habitate

Chipmunks sunt o familie de veverițe și similarepe proteină. Cu toate acestea, există o mare diferență între cele două specii. Proteinele preferă să petreacă o mulțime de timp pe copaci, în timp ce chipmunks se stabilească pe teren. Cel mai adesea ele se găsesc în păduri, dar uneori locuiesc în zone deschise, înverzite de arbuști.

Pădurile în care trăiește chipmunkul, în ce zonă, depind de locație. De exemplu, în America - această pădure de foioase este răspândită în New England, în Rusia - în taiga, iar în Canada - în păduri de conifere.

unde trăiesc în natură chipi

În ciuda faptului că bomboanele se află la sol,au nevoie de copaci. De regulă, în cazul în care trăiesc chipeșele, există vânturi, o cantitate mare de vânturi, iar pământul este acoperit cu plante care sunt convenabile pentru a se ascunde.

Sunt acele locuri pe care chipeșele le caută și dacănu există copaci pe teren, dar arbuști acoperi pământul strâns, apoi se pot adapta aici. O altă cerință importantă este prezența unui iaz din apropiere. De aceea, pentru a căuta unde trăiesc chipeșele în natură, urmează în păduri - pe malurile râurilor și lacurilor.

Rozătoarele locuiesc

În scopul de a face o casă, chipmunk-ul scoate o gaură pentru el însuși. Lungimea lui poate ajunge la 3 m, iar burrowul ramane intotdeauna. În grădină există în mod necesar două ramuri care se termină în capătul mort - acestea sunt toaletele animalului.

Există întotdeauna mai multe chilii pentru stocuri șicamere de locuit. În ele, rozătoarele leagă podeaua cu frunze. Aici dorm noaptea și noaptea, iar aici se nasc și cresc copiii lor. Când o săpat un burrow, ei ascund pământul în spatele obrajilor și îl iau de pe locul unde trăiesc. Chipulii din pădure ascund cu grijă intrarea în spadă. Este sub un copac căzut, în păduri de tufișuri, sub o ciocănitură bătrână. Este aproape imposibil să găsești o nurcă fără ajutorul unui câine.

Viața rozătoarelor

Chipmunks iubesc căldura și ură plouă. Acesta este motivul pentru care sunt arătați în vreme caldă și se mișcă atunci când sunt calde. Excepțiile sunt specii care locuiesc în locuri cu precipitații constante.

unde trăiesc chipeșele în care zonă

În timpul iernii, animalele intră într-o hibernare, dar nu așagreu ca gophers. Se trezesc periodic și sunt susținute de provizii de la cămară. Chipul de dormit, care își pune fața pe abdomen sau își întoarce coada flexibilă.

La începutul primăverii, locuitorii norcilor, careAcestea sunt situate pe pante însorite și sunt primele eliberate de zăpadă, ieșite pentru recunoaștere. În acest moment chipeșele sunt încă inactive, petrec două sau trei ore în aer liber și preferă să se lase la soare. Cel mai adesea ele pot fi văzute pe vârfurile copacilor la soare.

În acest moment, chicoșele nu se deplasează departe de burrow. Ei consumă rinichi la plantele din apropiere sau mănâncă consumabile de iarnă. Când soarele se încălzește, rozătoarele scot consumabilele umede și le dau să se usuce la soare. Dacă zilele calde sunt înlocuite din nou de frig, animalele merg la nurcă și așteaptă această primăvară.

unde locuiește chipmunk în care zonă a Rusiei

În vara, în căldură, bomboanele ies în aerdestul de devreme, dar ca pământul să se încălzească. Afacerea pe care o fac înainte de declanșarea căldurii zilei, a doua ieșire - seara. În locurile în care vremea este constantă caldă și nu există căldură sau frig, se pot observa chicotine toată ziua. În toamnă, animalele ies din găuri după ce se încălzește aerul. Aceasta continuă până devine destul de rece.

Animalele nu tolerează ploile și a lorsimt. În locurile unde trăiesc chipeșele, cu câteva ore înainte de începerea ploii torențiale, ele devin cânepă și fac sunete speciale, diferite de "conversațiile" lor obișnuite.

posteritate

Chipmunks preferă să trăiască singuri, șicu prudență păzind apartamentele lor. În perioadele de împerechere, comunică cu sexul opus, după care apar puerile. Acest lucru se întâmplă în mai, apoi în august. În primăvară, înainte de nașterea puilor, chipmunk-ul poate alege vechea cavitate ca o casă, pentru că nu trebuie să se gândească la iernare și există mai puțini dușmani pe copaci.

unde bastoanele trăiesc în pădure

Ciubucul siberian aduce naste odata. Numărul nou-născuților este de 4-8 persoane. Rudele lor din America dau naștere de două ori la 3-4 patru pui. Chipmunks devin mature sexual deja în primul an de viață. În sălbăticie, viața animalului este de 3 ani, în captivitate, cifra poate ajunge la 10 ani.

Câinii tineri petrec mult timp în cuib. Când sunt destul de bătrâni, încep să caute mâncare lângă intrare. Începeți treptat să mergeți mai adânc din gaură.

În timp ce tinerii sunt mici, femela este aproape de intrarea în burrow și în caz de pericol începe să miroasă înfricoșător. Apoi, copiii se răzgândesc repede, făcând un strigăt de răspuns.

dușmani

Rozătoarele mici au mulți dușmani. Acestea sunt păsări de pradă, animale mici, oameni și uneori urși. Aceștia din urmă, cel mai adesea, excavează nurca de bomboane și își mănâncă stocurile. Atunci când animalul este gelos de dușman, acesta începe să se agite cu neliniște la anumite intervale.

unde trăiesc chipeșele în Rusia

După aceea, chipmunk îi permite inamiculuio distanță de 30 de metri și analizează cu atenție. În cazul în care un pericol real începe să curgă, emiterea unei scânteiere continuă speriată. Chipmunks ascunde adesea de la urmăritori în tufișuri sau să încerce să urce un copac. Ei nu-și conduc dușmanii în burtă.

Sursă de alimentare

Principala hrană a rozătoarelor este că poateajungeți în pădure. Practic, este vorba de alimente vegetale, dar uneori pot exista insecte mici. Chipmunks dori să mănânce rinichi, boabe, alunele, lăstari de plante. În cazul în care cresc în apropiere unele cereale, chipmunks sunt bucuroși să mănânce de cereale de la ei.

Uneori aceste animale pot deveni realedăunători. Cu dimensiuni mici a câmpului, care este situat lângă vizuina, în cazul în care veverite trăiesc în pădure, puteți pierde complet recolta. Toate acestea forțează rozătoare mici. În afară de aceasta, veverite se hrănesc cu fructe de pădure, ciuperci, pot mânca caise și alte fructe, plantate din neatenție de oameni aproape de vizuina.

Stocuri de iarnă

Stocurile de bomboane sunt foarte diverse. În curs sunt toate felurile de mâncare pe care le poate obține în jurul valorii de gaura lui. Rezerva este menținută pe toată perioada de veghe.

Conform estimărilor cercetătorilor, unde trăiescChipmunks din Rusia, aprovizionarea lor de produse alimentare de iarnă ajunge la aproximativ 6 kg. Tot animal său alimentar împarte în aparență, și chiar boabe de diferite culturi sunt în diferite grămezi. Toate produsele alimentare sunt stivuite pe un pat de iarbă uscată sau frunze, și cu fiecare alte piloți sunt separate prin pereți despărțitori din frunziș.

în cazul în care chipmunks live Foto

Interesant este extracția de cereale. În cazul în care urechile nu cresc prea aproape, animalul caută cea mai bogată plantă din cereale și sărută pe ea. Sub greutatea tulpinii se îndoaie și, ținând-o cu labe, bomboana mușcă de pe vârf.

După aceea, el ia graul, le ascunde pe obraji șise duce la urzea lui. În cazul în care tulpinile cresc aproape și le înclinați nu există nici un fel veverițelor nadkusyvaet stem, atâta timp cât ajunge la semințe.